RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Cu ce mesaje merg astăzi partidele la consultări, cu preşedintele Iohannis, pentru desemnarea noului premier

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, miercuri, consultări cu partidele parlamentare pentru desemnarea noului premier, şeful statului spunând că doreşte o procedură rapidă pentru instalarea unui nou guvern, după demisia premierului Mihai Tudose, căruia PSD i-a retras sprijinul politic. Coaliţia PSD-ALDE va merge la consultări cu propunerea de desemnare a europarlamentarului Viorica Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru, în timp ce PNL şi USR au anunţat că îi vor cere şefului statului găsirea unei formule pentru a duce PSD în opiziţie sau declanşarea alegerilor anticipate.

Consultările de la Palatul Cotroceni încep la ora 12.00, prima întâlnire a preşedintelui Iohannis fiind cu coaliţia PSD-ALDE. De la ora 13.00, preşedintele se va întâlni cu delegaţia PNL, iar de la ora 14.00 cu aceea a USR. La ora 14.30, este aşteptată la Cotroceni delegaţia PMP, iar de la 15.00 cea a UDMR. Grupul minorităţilor naţionale va încheia runda de consultări, întâlnirea fiind programată de la ora 15.30.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut marţi o scurtă declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, în care a anunţat că l-a desemnat pe Mihai Fifor ca premier interimarşi că a convocat pentru miercuri la consultări partidele parlamentare întrucât doreşte o procedură rapidă pentru instalarea unui nou guvern.

  

„Această situaţie în care s-a ajuns mă nemulţumeşte profund şi mă îngrijorează. Iată că la un an de la alegeri, avem deja două guverne PSD eşuate. Acum, evident că este nevoie de un guvern pentru a scurta cât se poate de mult situaţia de incertitudine. Eu vreau să avem o procedură rapidă, care va duce la stabilirea unui nou guvern, fiindcă această nesiguranţă politică nu trebuie să degenereze în instabilitate politică şi, mult mai important, vreau să previn posibile urmări economice negative ale acestei crize generate iarăşi în interiorul PSD”, a declarat Klaus Iohannis. Continuarea pe www.digi24.ro

Related posts

Edilul din Târgu Frumos este susținut pentru un nou mandat la Primărie

Marius Parteni

EXIT-POLL IRES. PSD câștigă alegerile parlamentare din 2016

Redacția

UDMR propune amânarea alegerilor locale până în octombrie! Kelemen Hunor: ‘NU mai sunt o prioritate’

Redacția
Încarcă...